Кариера

Accenture с нов изпълнителен директор

Computer World

От началото на септември Джули Суийт поема поста на главен изпълнителен директор на компанията. До този момент тя е отговаряла за бизнеса в Северна Америка, осигуряващ на Accenture повече от 18 млрд. долара приходи за изминалата годинанад 50% от общите.

На 51 годишна възраст Джули Суийт става 27-мата жена, управляваща компания от Fortune 500, с което броят на лидерите от този пол в класацията продължава уверено да нараства, подчертават в Accenture. Като част от лидерския екип на компанията през последните 10 години, тя играе важна роля за развитието на бизнес и инвестиционната стратегия на компанията.

"За мен е истинска чест да застана начело на една просперираща компания. Ще продължа да работя с представителите на Съвета на директорите и вярвам, че заедно ще успеем да хванем вълната на растеж на компанията, като останем фокусирани върху работата с клиенти, създаваме стойност за акционерите и осигуряваме отлични възможности за кариера за професионалистите от екипа ни" – каза Джули Суийт по време на обявяването й като главен изпълнителен директор.

Преди да се присъедини към Accenture, Суийт в продължение на 10 години е партньор в юридическата компания Cravath, Swaine & Moore LLP. Тя има докторска степен от Columbia Law School и е призната като авторитет по въпроси, свързани с иновациите, влиянието на технологиите върху бизнеса и равенство на работното място. Суийт е и член на Business Roundtable, екип от главни изпълнителни директори на водещи американски корпорации, формиран с цел насърчаване на публични политики с ориентация към бизнеса.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X