Кариера

DataArt отбелязва Международния ден на програмиста с отборно състезание

Мария Динкова

Първото по рода си отборно състезание по програмиране – DataArt Proggy-Buggy – ще се проведе на 13 септември по случай Международния ден на програмиста. То ще даде възможност на програмисти и ентусиасти от различни държави да се състезават помежду си, докато се забавляват. Инициативата се организира от глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt.

По време на състезанието участниците ще могат да демонстрирате своята съобразителност и умения. Всеки от отборите ще решава задачите в развойните центрове на DataArt в градовете София, Буенос Айрес, Воронеж, Вроцлав, Днипро, Ереван, Киев, Лондон, Лвов, Одеса, Рига, Санкт Петербург, Харков и Херсон.

Състезанието ще се проведе на английски език и ще се състои от 13 лесни задачи, които трябва да бъдат решени за 42 минути. Решението на всяка една от задачите е конзолно приложение, чийто изходен код трябва да бъде изпратен до верификационен сървър, използвайки някой от следните програмни езици: C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP, JavaScript.

Отборът, който реши максимален брой задачи за най-кратко време, печели. Решенията ще бъдат проверявани автоматично на единен сървър, след което ще бъдат обявени победителите на глобално и локално ниво.

Състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация, за да се формират отбори от по трима участника. Началото на състезанието ще бъде дадено в 18:00 ч. на 13 септември, а мястото на провеждането е Бул. "Тодор Александров" 28, ет. 11, (конферентна зала на DataArt България).
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X