Кариера

БАА и СУ стартират първата магистърска програма в сферата на аутсорсинга

Иван Гайдаров

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и СУ "Св. Кл. Охридски" стартират съвместна магистърска програма "Аутсорсинг проекти и компании", която ще започне от тази есен. Тя ще е с двусеместриална, като формата на обучение е редовна и занятията ще се провеждат между 18:00 и 21:00 и през уикенда, което я прави удобна за работещи хора.
Магистратурата ще е към Стопанския факултет на Софийския университет и няма изискване кандидатстващите в нея да са завършили икономическа специалност.

"Аутсорсинг секторът у нас формира 2.4% от работния пазар в България. В него са заети повече от 67 300 души, като към 2021 г. броят им се очаква да превиши 79 хил. души. Едновременно с това ние сме сред най-желаните работодатели сред младите хора. Затова и Софийският университет е наш естествен партньор в подготвянето на кадри за нашата индустрия. Вярваме, че доброто сътрудничество на бизнеса и академичната общност е правилната стъпка към задържането на младите хора и развитието им в България", сподели Ивайло Славов, председател на УС на БАА.

Учебната програма на новата магистратура ще е със силна практическа насоченост и има за цел изграждането на умения и компетентности за решаване на реални бизнес задачи в различни области на аутсорсинга и офшоринга. Всички курсове ще се водят от специалисти с голям опит в академичната сфера, както и представители на компаниите, членуващи в БАА.

Подробности за учебния план и сроковете за кандидатстване може да намерите на уебсайта на СУ.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X