Кариера

Отворен е приемът за мастър класа за етериум в Телерик Академия

Мария Динкова

Нов цялостен мастър клас за етериум ще стартира на 9 септември в Телерик Академия. Програмата Ethereum Developer Master Class е практически ориентирана и се организира в сътрудничество с водещите блокчейн организации у нас. Нейната продължителност ще бъде три месеца, а приемът ще бъде отворен до 15 август.

Курсът адресира бързо навлизащите в редица сектори блокчейн технологии и породената в резултат нужда от талант. В глобален мащаб расте търсенето на блокчейн разработчици, голяма част от които са етериум специалистите. Само през 2018 отворените позиции са се увеличили с 517%, сочи проучване на международната платформа за предлагане и намиране на работа Hired. Същевременно блокчейн технологиите навлизат в нови индустрии, а създадената от тях стойност за бизнеса се очаква да нарасне до $176 млрд. през 2025 и да достигне над $3.1 трилиона през 2030 по данни на Gartner.

За Ethereum Developer Master Class
Мастър класът за етериум ще се провежда 2 до 3 пъти седмично от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия. Лектори в него са водещи експерти в областта на блокчейн технологиите, включително Димитър Джуренов, основател и изпълнителен директор на Infinite X Labs, Георги Спасов, съосновател и блокчейн архитект в LimeChain, Красимир Райков, гл. директор "Технологии" в WeiDex, и Милен Радков, основател и изпълнителен директор на Hack.bg. Сред компаниите, валидирали програмата, са още: Paysafe, Propy, aeternity, LogSentinel и Evrotrust.

В рамките на мастър класа участниците ще усвоят ключови умения за разработката на децентрализирани приложения с етериум. Сред основните теми са създаване на Smart contracts, tokens, wallets, unit testing, security и други. Обучението е с фокус върху практиката и решаването на реални казуси, като включва серия от практически работилници. Заедно с това участниците ще надградят личностните и комуникационните си умения с помощта на специалисти в областта на развитието на таланта. След завършване на мастър класа те ще получат сертификат от Телерик Академия, високо ценен от бизнеса.

Кандидатстване в програмата
Кандидатите е необходимо е да подадат документи през сайта на Телерик Академия до 15 август, да предадат техническо задание и преминат кратък когнитивен тест. От тях се изисква да разполагат с поне 1 г. опит в разработката на софтуер с технологиите JavaScript и Node.js. Предишен опит с блокчейн и етериум не е необходим, но наличието на познания в областта на React, Angular или Vue.js е плюс.

Повече информация за мастър класа за етериум кандидатите ще могат да получат по време на събитието "Бъдещето на блокчейн технологиите", което ще се проведе на 24 юли от 19:00 ч. в новата сграда на Телерик Академия в Campus X. На него също така ще бъдат представени водещите тенденции в областта на блокчейн, примери за имплементации в бизнеса и възможности за професионална реализация. Събитието е отворено за всички желаещи, но изисква предварителна регистрация.

Новата програма за етериум е част от направлението за професионалисти с опит – Telerik Academy Master. То е насочено към експерти, които искат да надградят квалификацията си с познания за едни от водещите технологии и дигитални теми и да ускорят кариерното си развитие. В момента паралелно са отворени два приема от направлението – мастър класове за етериум и дигитален маркетинг.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X