Кариера

Българин оглави жури в световните бизнес награди Stevie Awards

иван гайдаров

Владимир Петков, главен технически директор на A Data Pro и изпълнителен директор на звеното й за изкуствен интелект – Identrics – ще бъде част от журито на 16-то издание на годишните Международни бизнес награди Stevie (Stevie International Business Awards). Наградите, познати още като Stevie IBA, отбелязват постиженията и приноса на организации и професионалисти по целия свят.

Експертът, който има над 10-годишен опит в сферата на технологиите, дигиталните медии и бизнес развитието, натрупан в A Data Pro и една от най-успешните издателски групи в България, е председател на Stevie IBA комитета, който оценява проектите в IT сектора.

"Чест и привилегия е да бъда част от журито на тази световна олимпиада. Горд съм да бъда и част от екипа на A Data Pro, отличен с една златна и две бронзови статуетки на миналогодишните Stevie IBA. Това доказва, че българският бизнес и професионалисти могат да завоюват отличия от подобен ранг", коментира Владимир Петков.

Той е сред познатите лица в сферата на високотехнологичните решения за медийно и бизнес разузнаване и в издателския бизнес. Сред последните му международни изяви са провелата се тази седмица във Вашингтон, САЩ, Годишна конференция на Асоциацията на специализираните издатели (SIPA), последните два Global Summit на Международната асоциация за оценка и измерване на комуникациите (AMEC), както и срещите на високо равнище на международните асоциации на клипинг агенциите (FIBEP) и софтуерната и информационна индустрия (SIIA). Също е познат на българската публика с успешния си подкаст "Говори Ѝнтернет".

Престижните награди Stevie Awards, създадени през 2002 г., са отворени към всякакъв тип организации от цял свят и към индивидуални личности. Миналогодишното издание на наградите привлече над 3900 кандидатури от 74 страни от всички континенти. Броят на членовете на журито в тазгодишното издание надхвърля 200 души, почти всички от които са изпълнителни директори на световно признати компании.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X