Кариера

Практическата програма Telerik Academy Alpha е отворена за записване до 2 август

Владимир Владков

Телерик Академия обяви, че отваря нов прием за своята практическа програма за подготовка на младши софтуерни специалисти с един от най-широко използваните програмни езици в света – Java. Наречена Telerik Academy Alpha с Java, програмата стартира през септември, като кандидатстването е отворено до 2 август. В рамките на тези два месеца желаещите да се обучават и след това да започнат работа в ИТ сектора могат да подадат документи и да се подготвят за входния изпит по основи на програмирането.

Освен автобиография и заявление, кандидатите ще преминат през кратък онлайн когнитивен тест. След това се явяват на входен изпит с език по избор - Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift, като напълно начинаещите е препоръчително да се подготвят директно с Java, обясняват от Телерик Академия.
Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици, студенти и специалисти от различни области, които искат да станат Java специалисти. От кандидатите се изисква да имат навършени 18 години и само базови познания по програмиране, които могат да усвоят самостоятелно с безплатните материали и присъствените практически работилници на Телерик Академия, обясняват от организацията.

"Макар че изискваме базови познания по програмиране за старт в програмите ни, това не трябва да спира кандидатите без предварителен опит. Практиката показва, че два месеца са напълно достатъчни за усвояване на основите и успехът е възможен, ако те са мотивирани и отдадени на целта си. Една част от успешните кандидати наистина придобиват търсените познания в училище, университет или друга частна образователна организация, но немалко започват изцяло от нулата с подготвителните ни материали", коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Компанията организира и специална кариерна вечер на 20 юни от 19 ч., когато ще бъдат представени възможностите за кариерен старт. Входът за тази вечер е свободен, но се изисква предварителна регистрация. "Кариерната вечер ще бъде последвана от серия практически работилници с технологичните трейнъри в Телерик Академия. С тяхна помощ участниците ще усвоят фундаменталните принципи в програмирането и ще се подготвят за входния изпит в програмата", добавят от компанията.

Самото обучение в Telerik Academy Alpha е 6-месечно, като програмата акцентира върху практическата подготовка на курсистите. Участниците усвояват новите знания, разработвайки индивидуално или в екип софтуерни решения при условия, близки до реалната работна среда. Лектори са водещи технологични трейнъри с дългогодишен опит в разработката на софтуер.

Обученията се провеждат всеки делничен ден по 4 часа в малки групи, позволяващи индивидуален подход на преподаване. В рамките на програмата курсистите разработват портфолио и цялостно, функционално приложение по задание на бизнеса, използвайки Java и най-добрите практики в индустрията. С помощта на експерти в областта на развитието на таланта те надграждат комуникационните и личностните си умения и се подготвят за кандидатстване и интервю за работа.

Къде могат да се реализират успешно завършилите?
"Java се е наложил като един от най-популярните програмни езици в световен мащаб. С него могат да се разработват различни типове решения – от клиентски, мобилни и уеб приложения до такива за Интернет на нещата и "умни" телевизори, часовници и домакински уреди, което обуславя широката нужда от специалисти в областта", обясняват от Телерик Академия.

Те са убедени, че след завършване на Telerik Academy Alpha участниците ще разполагат с търсените от бизнеса технологични и личностни умения и практически опит, за да стартират кариера в ИТ сектора. Над 60 технологични компании участват в партньорската мрежа на Телерик Академия, включително Paysafe, Upnetix, Tick42, Bosch Software Innovations и Software AG.

"Имайки редица успешни истории на изключително талантливите възпитаници на Телерик Академия в екипа ни, за нас беше логичен избор да продължим ценното си партньорство. Работата с топ технологичен талант, който носи нужния хъс и се представя отлично, ни вдъхновява да даваме най-доброто всеки ден, постигайки нови върхове възможно най-бързо", коментира Радослав Гайдарски, изпълнителен директор на Upnetix.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X