Кариера

„Перси“ организира летен стаж за ученици

Computer World

Системният интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи „Перси“ ООД организира летен стаж за ученици с интерес в ИТ сферата. В рамките на стажа младежите ще имат възможността да натрупат професионален опит и знания за работните процеси на компанията.

„Радваме се да приветстваме младите колеги като част от екипа и вярваме, че добрите практики, с които имат възможност да се запознаят, ще бъдат успешна основа за бъдещата им професионална реализация“, отбелязва Александър Соломахин, CIO на „Перси“. Според него част от плановете за развитие на компанията е именно инвестицията в млади таланти от техническите области, които да се превърнат в нейното бъдеще.

Всяка година компанията избира по 4-5 деца от професионални училища в столицата, които да подготви като бъдещи специалисти. Те се обучават спрямо фирмените и международни стандарти за работа и в съответствие с висококачественото обслужване на клиентите. От "Перси" подчертават, че това е много важно, тъй като по този начин компанията си осигурява готови кадри след завършването им.  Според Соломахин недостигът на работна ръка или по-скоро трудността да се намерят своевременно квалифицирани кадри е общ проблем за бизнеса в България, който ще продължи да се задълбочава.

Компанията „Перси“ има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации STINGER с 36 месеца гаранция. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO - стандарти, гарантиращи отлична организация на търговския, производствения и сервизния процес. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X