Кариера

Владислав Димитров е новият директор на „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ на Vivacom

Владимир Владков

От май тази година дирекция „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ на Vivacom има нов директор. Това е Владислав Димитров, който има над 15-годишен опит в телекомуникациите, а в оператора започва работа през 2007 г. като старши инженер „Оптимизация и планиране на мобилната мрежа“.

През следващите години Димитров преминава през различни длъжности в телекома, включително регионален мениджър и проектен ръководител. Работил е по ключови за компанията инициативи като трансформация на мобилната мрежа и стандартизиране на вътрешните процеси спрямо най-добрите международни практики като ITIL и PMP. През последните години заема длъжност старши мениджър „Изграждане на мрежи“.

Владислав Димитров е новият директор на „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ на Vivacom

Владислав Димитров е магистър в специалност Телекомуникации от Технически университет - София.

Като директор на дирекция „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“, част от Главна техническа дирекция във VIVACOM, Владислав Димитров ще отговаря за цялостното технологичното развитие на компанията.

„Основен фокус към момента са постоянното развитие на мобилния и фиксиран широколентов достъп до интернет и интерактивна телевизия, както и подготовката за въвеждането на най-новите комуникационни технологии- 5G, IoT и др., които ще са двигател за развитието на индустрията в следващите години“, обясняват от оператора. Според Димитров, ключов за успеха на VIVACOM е прагматичният подход при еволюцията на мрежите. „Същевременно като един от технологичните лидери на българския пазар компанията трябва да успява да предоставя максимална стойност на потребителите“, обяснява специалистът.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X