Кариера

Станимира Влаева е единствената българка с признание Google Developer Expert

Computer World

Станимира Влаева получи признанието Google Developer Expert и в момента е единственият софтуерен специалист в България с това отличие. Програмата Google Developer Experts е създадена и се администрира от Google. Тя има за цел да отличи опитни експерти със задълбочени технически знания и умения за една или повече технологии на компанията.

„Номинирането и избирането ми за Google Developer Expert е естествено продължение на стремежа ми да споделям знанията и опита си с глобалната ИТ индустрия. Радвам се, че ще имам още повече възможности да помагам за развитието на Angular общността в България“, отбелязва Станимира. „Благодаря на Progress, че ме подкрепя и насърчава да участвам в международни конференции и да организирам технологични събития в нашата общност в София. Това ми дава увереност да се целя още по-високо и да постигам повече.“

Станимира е признат експерт в областта на разработката на мобилни приложения. През последните две години тя е лектор на 15 глобални технологични конференции, посветени на Angular, в САЩ Холандия, Китай, Индия и др. В България тя е водила лекции и семинари на DevReach, на събития на Dev.bg - най-голямата ИТ общност в страната, и други. Станимира е сред организаторите на потребителската група на Angular в България (Angular Sofia Meetup).

Като Google Developer Expert по Angular и уеб технологии, Станимира има пряк достъп до експерти от Google и възможност да участва в ексклузивни проекти за менторство и споделяне на знания. Тя ще посети глобалната конференция за разработчици Google I/O на 7-9 май 2019 г. в Маунтин Вю, Калифорния, САЩ.

В момента Станимира е част от екипа на Progress, разработващ NativeScript – фреймуърк с отворен код за създаване на „native“ мобилни приложения с Angular, JavaScript, TypeScript и Vue.js. Тя се фокусира върху интеграцията на NativeScript с Angular.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X