Кариера

Ученическо състезание ще търси майстори на компютърни мрежи

Владимир Владков

Петнадесетото национално състезание по компютърни мрежи в България за ученици от 8-и до 12-и клас ще се проведе на тази събота, 13 април 2019 г. от 15 до 19 часа в София, в сградата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) на СУ „Св. Климент Охридски”, съобщиха организаторите на състезанието от ФМИ.

Регистрацията на участниците от 13 до 14:30 часа, а от 15 до 19 часа се провеждат теоретичният тест и практическата задача. За участниците от провинцията е осигурена нощувка на 13 април в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади.

Състезанието се провежда в един кръг с два етапа и в една състезателна група за учениците от 8-и до 12-и клас.

В първия етап участниците полагат общ тест в областта на компютърните мрежи по конспект, публикуван на сайта. Във втория етап най-добре представилите се участници трябва да решат конкретна практическа задача, свързана с решаване на казус – проектиране и конфигуриране на устройствата в примерна компютърна мрежа по зададени условия.

При подготовката си учениците ще могат да ползват учебни материали, предоставени от Cisco България, които са разработени в рамките на Cisco мрежова академия.

Победителите в състезанието ще бъдат обявени и наградени в неделя, 14 април 2019 г. Тогава ще има и кратка презентация от технологичният експерт и CCIE Боян Сотиров от Телелинк Бизнес Сървисис. Церемонията по награждаването е в Националния център за подготовка на ученици за олимпиади на ул. „Драган Цанков” 21А.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X