Кариера

София е домакин на Първата Национална олимпиада по ментална аритметика за деца

Computer World

На 20 април 2019 г., събота, в София ще се проведе първата SmartyKids Национална олимпиада по ментална аритметика за деца. На нея малките участници ще се състезават в уменията за бързо и правилно ментално смятане, както и решаване на задачи на древното китайско сметало "абакус". Докато децата смятат, ще се проведе и семинар за родителите. От асоциация “Родители” и Център за безопасен интернет ще споделят с тях различни стратегии как да предпазим децата в интернет пространството и как да ги научим безопасно да сърфират.

Ще бъдат представени и начини как чрез геймификация с помощта на добавена реалност дори най-малките се влюбват в менталната аритметика. Само след година и половина на българска територия, революционната образователна методика успява да завладее цялата страна. Ясен показател, че каузата за детското развитие става все по-популярна и важна за българското семейство. Олимпиадата по ментална аритметика дава чудесна възможност за всяко дете да получи публично признание за своите таланти, постижения в менталната аритметика и да придобие нов опит. Освен това е и чудесен празник за децата.

В други държави ежегодно се организират олимпиади по ментална аритметика. В България тази година е премиерно издание на SmartyKids Oлuмпиада. Смартитата се състезават в скорост на смятане, демонстрирайки уменията си.

Планираният брой деца, които ще вземат участие, надхвърля 300. 15 от тях ще се класират на първо място и ще получат купи и медали, а още 30 ще се класират на второ и трето място. Всички победители ще получат книги от издателство "Мармот", а призовите места ще получат и развиващи игри с активни карти от издателство "Клевър бук".

Програма на събитието:

Етап 1: S ниво за възраст: 4-5г.; бг.; 7-8 години;

 09:30 – 10:00 – Регистрация и раздаване на комплекти;

10:00 -11:00 – Олимпиада / Семинар за родители;

11:15 -12:15 – ДНК научно шоу / проверка на резултати;

12:30 – Награждаване;

Етап 2: S ниво за възраст 9-10 и 11+ г.; за всички М и А ниво;

13:00 -13:30 – регистрация и раздаване на комплекти;

13:30 -14:30 – Олимпиада / Семинар родители;

14:45 -15:45 – ДНК шoy u проверка на резултати;

16:00 -17:00 – Награждаване.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X