Кариера

Български ученици създават технологични процеси за над 1200 хипермаркета на Kaufland

Computer World

За втора поредна година Kaufland Service IT HUB България даде шанс на петима талантливи ученици от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец за годишна стипендия и за старт в кариерата, като организира Олимпиада по програмиране в училището. Олимпиадата е част от дългосрочно партньорство между учебното заведение и IT компанията, която осигурява технологични решения за бизнеса на цялата Schwarz група, от която е част Kaufland. Най-добре представилите се на състезанието младежи получават стипендия за периода до завършването им, както и възможност да преминат обучения и започнат работа в компанията след това. Така те се включват в създаването на процеси за веригата хипермаркети, които са над 1200 в Европа, а скоро и в Австралия.

 

В тазгодишната Олимпиада учениците решаваха задачи и програмираха, използвайки програмните езици Java и C++. В рамките на деня те трябваше да предоставят решения на 5 алгоритмични задачи. Задачите са разработени от служители на компанията и дават възможност да бъдат решени на всеки един програмен език. Жури от специалисти в Kaufland Service IT HUB, разработили задачите, и Трифон Трифонов, директор на гимназията, ще анализират резултатите и ще отличат най-добре представилите се участници. При оценяването те ще търсят креативно мислене и оригинални, но семпли решения, които са в основите на всяко програмиране.

Радваме се, че за втора поредна година ще дадем шанс на талантливи ученици да стартират своето професионално развитие директно след училище, черпейки опит от нашите специалисти. Част от нашия екип вече е миналогодишната стипендиантка Роксана Колева, която има възможност да работи в един от най-успешните IT HUB-ове в Европа“, заяви Михаил Петров, финансов директор на Kaufland България и изпълнителен директор на Kaufland Service.

Резултат от дългосрочното партньорство между Професионалната гимназия по компютърни технологии и Kaufland Service IT HUB е и модерната интерактивна зала в учебното заведение. Тя е проектирана изцяло с идеята да стимулира креативността и мотивацията на учениците.

В Kaufland Service IT HUB инвестираме много в условията и развитието на екипа. С изграждането на интерактивната зала в гимназията искаме да направим „моста“ между теорията и практиката още по-здрав“, заяви Иван Георгиев, мениджър на Kaufland Service.

Част от партньорството са и отворените лекции на специалистите от Kaufland Service, както и посещения на ученици в компанията, за да придобият реални впечатления как протича работният процес в динамична международна среда.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X