Кариера

Кадрови промени в Mastercard за Балканите

Computer World

Ваня Манолова, мениджърът на Mastercard за България и Северна Македония, вече поема и пазарите в Косово и Албания. Новото назначение е свързано с промяна в структурата на компанията – клъстърът Балкани ще престане да съществува, а регионалните пазари ще се разглеждат като част от другите страни в Централна и Източна Европа. Йелена Ристич, ще продължи да е регионален мениджър за Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина.

Досега длъжността на генерален мениджър за Балканите в Mastercard Европа се заемаше от Артур Туремка. След шест години на тази позиция обаче от март 2019 той става старши вицепрезидент на глобалното търговско звено на Mastercard за предплатени карти в Лондон. В тази роля Туремка ще подкрепя регионалните екипи за повишаване на ангажираността у потребителите и създаване на устойчив подход към потребителските нужди.

„България, Северна Македония, Косово и Албания се развиват много добре по отношение на иновациите при финансовите услуги. За нас бъдещето принадлежи на мобилните плащания и плащанията, които потребителите могат да правят в движение. Перспективите пред региона са отлични, защото потребителят е гъвкав и положително настроен към новите технологии – това дава ясна индикация за бързото развитие и потенциал на пазарите ни.“, коментира Ваня Манова.

В новата си роля Манова ще отговаря за управлението и развитието на регионалната бизнес и пазарна стратегия в четирите силно динамични балкански страни. Новото разпределение позиционира страната ни като стратегически фактор за развитието на компанията в Централна и Източна Европа. По този начин България продължава с развитието си като самостоятелен пазар в региона. От октомври 2015, Mastercard разшири присъствието си на пазара, като партнира с местен доставчик на услуги, за да създаде екип от над 50 служители, който поддържа здравословна и нарастваща линия на платежния бизнес на компанията.

Кариерата на Ваня Манова в Mastercard стартира преди 10 години като Мениджър връзки с клиенти, като през 2016, тя заема позицията на Мениджър за България и Северна Македония. От март 2019, Манова отговаря за развитието и изпълнението на стратегията на компанията за насърчаване на картовите и електронните разплащания в четирите държави, въвеждането на иновациите и технологичните решения на Mastercard, както и за създаването на стабилни партньорства с ключови клиенти, с правителствения и публичен сектор.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X