Кариера

ТехноЛогика получи за трети път отличието „Инвеститор в знанието“ от БФБЛ

Владимир Владков

ТехноЛогика отново, за трети път, спечели наградата „Инвеститор в знанието“ на церемонията „Награди за отговорен бизнес 2018“, организирана от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Отличието бе спечелено от българската софтуерна компания със създадения от нея интерактивен детски център за наука и технологии TechnoMagicLand.

Предходният награден проект на ТехноЛогика бе за програмата „Инженерното образование – солидно и работещо“, която допринесе за качествена промяна на обучението в инженерните специалности в 10 технически университета и техните филиали в България и Македония.

„Мисията на TechnoMagicLand е да запали искрата на интереса към технологиите и природните науки у подрастващите, използвайки учене чрез преживяване, обясняват от компанията. - Центърът е предназначен за деца на възраст 7-14 г. и техните родители. Чрез специално проектирани и изработени станции за интерактивни експерименти се дава възможност за изява на естествения стремеж на децата към опознаване на света. А уникалната за подобни центрове информационна система разпалва вродената страст към състезания.

Част от посещението в TechnoMagicLand са и атрактивните демонстрации от различни области на науката, които се провеждат всекидневно в определени часове. Предлагат се и работилници и курсове, които превръщат запалената искра на любопитство в трайно пламъче на интерес у бъдещите инженери и иноватори. В тях те се запознават с основите на техниката, автомобилостроенето, разработката на игри и приложения и други“, добавят от ТехноЛогика.

TechnoMagicLand www.technomagicland.com се намира в София Тех Парк в сграда „Експериментариум“ и е отворен за посетители от вторник до неделя от 10 до 19 часа.

Зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева връчи наградата на Огнян Траянов, изпълнителен директор на ТехноЛогика. „…Българският отговорен бизнес не разбира корпоративната социална отговорност само като дарения, въпреки че сме вложили 1% от приходите ни в продължение на 5 години в този център, каза Траянов при приемането на наградата. - По-важното е, че инвестирахме труда на наши колеги и капацитета на фирмата да разкрива корените на проблеми и предизвикателства. А те са именно ниския интерес към предметите STEM (наука, технологии, инженеринг и математика) в училищата, прогимназиите, гимназиите и университетите и затова се стремим да търсим иновативно решение за България и Европа. Дано да сме вдъхновили нашите колеги и конкуренти, с които, когато става дума за образование, всички заедно сме добронамерени инвеститори в знание.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X