Кариера

ФМИ ще проведе отново хакатона си FMI {Codes}

Владимир Владков

Факултетът по математика и информатика към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще проведе отново най-голямото си събития за софтуерни разработчици - хакатонът FMI{Codes}.

„Главната цел на събитието е да събере студентите на едно място и да им даде възможност да създадат и разработят свои проекти. Участието в събитието е безплатно и отворено за всички студенти от цялата страна“, обясняват от ФМИ. Интереса част от състезанието е помощта от страна на опитни ментори, които помагат на отборите с ценни съвети за проектите им.

През тази година състезанието ще се състои във ФМИ през уикенда 22-24 март 2019 г. Очаква се то да събере повече от 100 човека, които да работят по екипи върху своята идея за създаване на нещо ново и иновативно.

„Факултетният студентски съвет при ФМИ дава поле за изява на всички, които имат идея как да улеснят ежедневието ни - било то на работа, вкъщи, на път... „Умни“ домове, роботи, ред други иновативни технологии - вие избирате в коя насока да изградите своя проект! Съберете отбор от 2 до 6 души и следете събитието за информация относно регистрация, програма и други новини!“, обясняват студентите в специалната страница на събитието във Facebook.

Отборите победители ще получат най-голямата парична награда, която е на стойност 2048 лв. Сребърните финалисти ще получат сумата от 1024 лв., а финалистите на почетното 3-о място ще получат 512 лв., добавят те.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X