Кариера

Телерик Академия стартира нова 6-месечна програма за QA инженери

Computer World

Телерик Академия стартира нова 6-месечна програма за ИТ кариерен старт – Telerik Academy Alpha QA. Тя ще подготвя Quality Assurance (QA) инженери – специалисти с ключова роля в ИТ индустрията, които отговарят за качеството на софтуерните решения в целия процес на разработка. Желаещите да се включат могат да кандидатстват през сайта на Академията до 15 април, а самото обучение започва на 27 май. Програмата има за цел да въоръжи курсистите с търсените от бизнеса технологични знания, практически опит и личностни умения.

„Търсенето на QA специалисти в ИТ сектора е наравно и понякога изпреварва това на софтуерни разработчици с популярни езици за програмиране като Java и C#. Тенденцията обхваща цялата индустрия. Виждаме го от регулярните ни разговори с нашите партньори и данните на едни от водещите сайтове за кариерни обяви. Затова разширяваме обхвата на своите програми, за да осигурим таланта, от който бизнесът се нуждае“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Формат и кандидатстване

Програмата е подходяща за студенти и специалисти от различни области, които искат да започнат работа в ИТ сектора, но предпочитат да тестват софтуера вместо да го създават. Курсовете ще се провеждат в периода от май до ноември, 2 до 3 пъти седмично от 19:00 ч. В обучителния център на Телерик Академия в София. Това позволява съчетаване на участието в програмата със следване в университет и работа.

Кандидатстването е отворено до 15 април и включва три етапа. Първият е регистрация и подаване на автобиография през сайта на Телерик Академия, вторият е преминаване на онлайн когнитивен тест, а третият - явяване на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква базови познания по програмиране, които кандидатите могат бързо да усвоят с безплатните онлайн материали и присъствени работилници на Телерик Академия.

Практически умения и най-добри практики

Програмата Telerik Academy Alpha QA се състои от 5 модула с фокус върху практиката. През първите два участниците ще овладеят един от най-популярните програмни езици – Java, принципите на обектно-ориентираното програмиране и създаването на качествен код. През втората част те ще усвояват ключови методологии и инструменти за осигуряване на качеството на софтуера, използвайки водещи практики за ръчно и автоматизирано тестване за всички видове устройства - десктоп, уеб и мобилни.

В последния модул курсистите ще тестват в условия близки до реалната работна среда финалните проекти на разработчиците, които се обучават в Telerik Academy Alpha с Java. Програмата развива също личностните и комуникационните умения на участниците, както и ги подготвя за кандидатстване за работа и интервю. Завършилите могат да стартират кариера в една от водещите компании-партньори на Телерик Академия или в друга компания от ИТ сектора.

Професия QA специалист

QA специалистите следят за изпълнението на всички изисквания към софтуера, откриването и коригирането на грешки и осигуряването на безпроблемно потребителско изживяване. Ролята изисква комбинация от задълбочени познания в сферата на софтуерното тестване, опит в програмирането и отлични комуникационни умения. Програмата Telerik Academy Alpha QA изгражда този холистичен профил с акцент върху технологичните умения, работата по практически казуси и развитието на личностните умения на участниците.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X