Кариера

За пета година „Иновация в действие“ събира млади хора с интерес в предприемачеството

Computer World

За пета поредна година Академия „Иновации в действие“ събира млади хора с интерес в предприемачеството. На 7 февруари във Варна се проведе отворен семинар под надслов „Иновациите: Инвестиция в бъдещето“, а ден по-рано се състоя семинарът в София, в който се включиха над 100 млади иноватори. Домакини на събитието бяха компаниите организатори на Академията – „Солвей Соди“ АД и „Аурубис България“ АД.

Инициативата Академия „Иновации в действие“ има образователна и конкурсна част и дава шанс на студенти или завършили висше образование в последните пет години да разработят и развият идеите си в цялостни бизнес проекти с подкрепата на доказани личности в областта на иновациите и предприемачеството. Четирите области, в които ще работят участниците са ефективно използване на ресурси, иновативно образование, здравословен живот и преоткриване на българските традиции и култура.

„Светът е движен напред от хора, които не се страхуват да мислят различно. Чудесно е да имаш идея, но е важно и да изградиш умения как да я представиш, защитиш и превърнеш в работеща. Вярваме, че „Иновация в действие“ помага на младите хора да извървят пътя от вдъхновението до осъществяването”, отбеляза Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД.

Желаещите да се включат в Академията могат да кандидатстват до 17 февруари на www.innovationinaction.eu. След преглед на всички кандидатури и окончателен подбор на участниците през идните месеци предстоят учебни и работни сесии, в които младите хора ще придобият знания и умения за създаване и управление на иновативни проекти. Предвидени са модули по темите: генериране на идеи, анализ и оценка на потенциала на новите идеи, дизайн и ре-дизайн на иновативни продукти, устойчиви бизнес модели и взимане на решения. След като завършат проектите си, участниците ще преминат през селекция, която ще определи финалистите. В началото на месец юни те ще се представят пред журито на конкурса, а най-добрите ще бъдат отличени с награди: първа награда - участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, втора награда - Магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, и трета награда – курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

„Солвей Соди“ стартира „Иновация в действие“, тъй като тази инициатива е дълбоко свързана с ценностите на Група „Солвей“ и с нейните политики по социална отговорност, устойчиво развитие и иновации в полза на обществото и околната среда. Ние продължаваме да инвестираме в младите хора с идеи и желание да променят света и в тяхното развитие като иноватори и предприемачи. В Академията те получават безплатни знания и умения за това как да превръщат иновативните си идеи в бизнес решения, осигуряваме им подкрепа и експертно мнение“, сподели Спирос Номикос, изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД .

От началото през 2012 г. досега инициативата набра голяма популярност и се наложи като успешен формат, насърчаващ младите хора да се развиват и да създават нестандартни и работещи решения в различни сфери на живота, които да са в полза на цялото общество. През академията са преминали над 400 млади иноватори с най-разнообразни креативни виждания за това как да подобрим средата ни.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X