Кариера

Хидеюки Фуруми ще бъде новият президент на Sony Europe

Computer World

Днес Sony Europe Limited обяви промяна в своя екип. Настоящият президент на компанията Шигеру Кумекава се завръща в Токио, за да заеме поста на управляващ и президент на Sony Marketing Inc. В Sony Europe той ще бъде наследен от Хидеюки Фуруми, който в момента е изпълнителен заместник-президент и директор Продажби и маркетинг на Sony Mobile Communications Inc.

,,Развълнуван съм от възможността отново да работя във Великобритания и Европа, особено сега, когато нови технологии като изкуствения интелект и 5G набират скорост, и Sony може да достави още по-богато и пълноценно изживяване на потребителите чрез широката гама продукти, които предлагаме,“ отбелязва Фуруми.

Кумекава разраства стабилно бизнеса на Sony Europe от 2016 г. насам, като ръководи този с потребителска електроника в 40 европейски държави. Преди това, той е заемал ръководни позиции на пазарите в Русия, Малайзия, Холандия и др. ,,Нямам търпение да се завърна в родната си държава – в домашния пазар на Sony, да се сближа с потребители и създатели, и да ги привлека да станат фенове на Sony,” подчертава Кумекава.


Хидеюки Фуруми ще бъде новият президент на Sony Europe

© Computer World, Computerworld.bg

Фуруми е отговорен за глобалните продажби и маркетинг на мобилния бизнес на компанията от 2016 г., като през този период е успял да изгради трайни и ползотворни отношения с ключови бизнес партньори по целия свят. Преди това, Фуруми е ръководил глобалната UX/Продуктова стратегия за всички категории продукти, маркетинг отдела на VAIO PC в САЩ, ТВ бизнеса в Европа и други.

„Европа е един от най-важните пазари за Sony и най-големият пазар за хардуерни продукти на компанията. Със своите уникални и разнопосочни професионални познания, Фуруми ще допринесе за развитието на Sony в бъдеще. Също така съм сигурен, че огромният опит на Кумекава в ръководенето на дейности както на вътрешните, така и на външни пазари, ще стимулира развитието на бизнеса ни в Япония и ще промени начина, по който общуваме с клиентите си онлайн и в магазините,“ коментира Масару Тамагава, директор Глобални продажби и маркетинг и председател на Sony Marketing Inc.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X