Кариера

За девета година Paysafe България стартира стажантска програма

Computer World

За девета поредна година Paysafe България стартира шестмесечната си стажантската си програма. През 2019 обаче за първи път ще бъдат проведени две кампании – първата започва от януари, а втората в средата на годната, като така по-голям брой ИТ специалисти ще имат възможност да подобрят своята квалификация. Участие в стажантската програма може да вземе всеки, завършил академична специалност или определени програми и курсове в областта на технологиите. Тя е подходяща за хора без или с малко опит, които искат да се обучават в реална работна среда.

„Именно заради големия интерес и добрите резултати решихме през 2019 година за първи път да стартираме две програми – едната ще започне през месец януари, а другата в средата на годината. Надяваме се, че стажантската програма ще провокира интереса на младите таланти в България, които искат да натрупат опит, учейки се от близо 300 софтуерни инженери в Paysafe България.“ споделя Петя Николова, директор „Човешки ресурси” в Paysafe България.

Стажантската програмата е условно разделена на две части. По време на първите три месеца стажантите преминават през интензивно обучение, което представлява комбинация между лекции и упражнения. Технологиите, върху които са фокусирани теоретичните и практическите обучения, са: Java, Spring Boot, Angular 7 (Typescript), HTML, CSS, Git, Bash scripting, Dockerization, SQL, RESTful microservices. Част от допълнителните изисквания към тях са да четат и да се упражняват и в домашни условия. Целта е участниците да развият способността си да работят в екип като един отбор. Първата част от обучението завършва със създаването на проект, базиран на гореспоменатите технологии, който ще бъде използван от служителите на Paysafe.

Във второто тримесечие от програмата стажантите се прехвърлят в различни екипи за разработване на софтуерни решения и имат възможността да трупат опит като разработват реален код.

Кандидатстването за програмата вече стартира и ще продължи до началото на месец декември 2018 г. Одобрените кандидати ще бъдат информирани своевременно. Всеки успешно завършил програмата има действителен шанс да стане един от служителите на Paysafe в София. Общо шестнадесет от завършилите стажанти през 2017 са наети на пълен работен ден в Paysafe България, като тринадесет от тях са част от екипа и до днес.

Наскоро екипът на Paysafe достигна своя 1000 служител. Офисът на компанията в София е основен двигател за развитието на глобалния бизнес на компанията в областта на онлайн разплащанията. Той разработва дигитални продукти за разплащания и парични трансфери, обслужва клиенти и търговци по цял свят и извършва операции в направления като ИТ обслужване и инфраструктура, управление на риска и превенция на измами.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X