Кариера

150 компании търсят стажанти и служители в „Дни на кариерата“ на ТУ-София

Владимир Владков

Стартирало с 20 работодатели и неколцина студенти преди 13 години, днес изложението „Дни на кариерата“ на Техническия университет – София привлече почти 150 компании, предлагащи на студентите възможности за кариера и стажантски програми. Изложението, организирано от Център „Кариера и възпитаници (Алумни)“ на ТУ-София, се провежда в рамките на три дни, като на 23 и 24 октомври щандовете на работодателите са разположени в 3 учебни корпуса на ТУ-София – 1-ви, 2-ри и 12-ти, а на 25-ти октомври изложението се „премества“ във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен.

„Изложението е един от начините студентите на ТУ-София да се свържат с потенциалния си работодател още по време на следването си. Благодарение и на това традиционно за университета събитие, реализацията на нашите студенти на пазара на труда е близо 100 %“, заяви по време на откриването член-кореспондент проф. д.т.н. Георги Михов, ректор на ТУ-София.

Според Силвия Янева, директор на Център „Кариера и възпитаници (алумни)" на ТУ-София, вече е традиция студентите на ТУ-София да правят първите си стъпки в кариерата си именно по време на това изложение, срещащо образованието с бизнеса. „106 са българските и международните компании и организации, които са днес и утре тук, на едно място, за да представят своята дейност и да осъществят директен контакт със студентите на ТУ-София“, обясни тя.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, също приветства инициативата. „Асоциацията на индустриалния капитал в България обединява браншове като машиностроене, електротехника и електроника. Много от нашите членове са изложители на днешната проява. Ние имаме нужда от вас, от вашите знания и умения. Пожелавам успех на изложението!“, заяви Васил Велев.


150 компании търсят стажанти и служители в „Дни на кариерата“ на ТУ-София

© Владимир Владков, Computerworld.bg


150 компании търсят стажанти и служители в „Дни на кариерата“ на ТУ-София

© Владимир Владков, Computerworld.bg

В „Дни на кариерата“ 2018 ще се включат близо 150 представители от различни бизнес сектори в направленията, по които обучава студенти ТУ-София. Сред компаниите в 12 корпус на ТУ София, бяха както световни имена в електротехниката и електрониката като ABB, Hyundai, Siemens, Melexis, Sensata, Integrated Micro-Electronics, Liebherr, телекомуникационни оператори като А1 България, Vivacom и Neterra (в пространството между блок 1 и блок 2). В областта на информационните технологии свои щандове имат HPE, SAP, Accenture, DXC Technology, Huawei, VMware, ATOS, Accenture, Milestone, Adastra, Experian, Software AG, българската Chaos Group, както и редица по-млади български и международни компании с развойни екипи у нас.

По време на изложението работодателите представят своите дейности пред студентите и преподавателите, предлагат стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми на младите специалисти. Студентите ще имат възможност да получат „Наръчник за стажуване“, предоставен от партньора на изложението "Съвета на жените в бизнеса в България".

Форумът се осъществява и с подкрепата на Сименс България и Съвета на жените в бизнеса в България, представен на откриването от неговия изпълнителен директор Мария Маврудиева.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X