Кариера

За първи път в България ще се проведе мастър клас за блокчейн и етериум

Computer World

Първият цялостен мастър клас за блокчейн и етериум в България се организира от Телерик Академия в партньорство с LimeAcademy – обучителна инициатива на LimeChain. С този курс се поставя началото на Telerik Academy Master – ново направление от програми за професионалисти с опит в сферата на ИТ, дигитален маркетинг и други.

„За да се развива един експерт и да бъде винаги в крак с най-новите технологии, трябва непрекъснато да усвоява нови знания. За съжаление предлаганите в България обучения за хора с опит са силно лимитирани. Затова естествената следваща стъпка от развитието на Телерик Академия беше да осигурим обучителни програми за тези професионалисти. Радваме се, че първото ни обучение е в партньорство с експертите от LimeChain и засяга едни от водещите технологични теми“, отбелязва Светозар Георгиев, съосновател на Телерик Академия.

Първата програма е на тема „Ethereum Developer Master Class“, като тя обхваща две от най-популярните в глобален мащаб технологии – блокчейн и етериум. Тя ще има практически фокус и включва реални примери от бизнеса, работа по проекти и финален двудневен практически уъркшоп. В рамките на курса участниците ще усвоят ключови знания и умения, необходими за успешна професионална реализация като етериум разработчици.

Лектори в мастър класа са специалисти със солиден опит в създаването на блокчейн решения, част от екипа на LimeChain. Сред тях са Георги Спасов – ръководил реализацията на софтуерни проекти за компании като IBM и pCloud, лектор на международни конференции и отличен с признанието „топ потребител“ от Blockchain Developers Academy, Даниел Иванов – участвал в създаването на корпоративни решения, базирани в облака, на SAP, Огнян Чиков – разполагащ със 7 г. опит в Siemens, и Мартин Григоров – работил като frontend и backend разработчик в SAP и IBM.

„Участниците ще научат какво се крие зад блокчейн технологията и основните принципи за децентрализация, каква е ролята на криптографията, как да пишат смарт контракти и да работят с ключови за блокчейн сферата инструменти и приложения. В програмата обръщаме специално внимание и на най-актуалните в момента блокчейн практики, така че след завършването ѝ участниците ще могат да създават цялостни работещи блокчейн проекти“, коментира Георги Спасов, съосновател и блокчейн архитект в LimeChain.

Участие в пилотния мастър клас

За да участват в първото издание на програмата, желаещите е необходимо да получат покана от организаторите на база на препоръка от партньор от ИТ общността. Също така всеки поканен може да препоръча още един човек. Кандидатите, които са извън първоначалния списък, могат да изпратят кратко съобщение през сайта на програмата до 25 септември, като опишат с какво участието им би допринесло обогатяването на мастър класа.

От кандидатите се изисква да разполагат с поне 1,5 г. опит в разработката на софтуер и да преминат кратък тест. Предишен опит с блокчейн и етериум не е задължителен, но е плюс. Кандидатите ще бъдат информирани за финалната селекция в началото на месец октомври. Самият курс ще стартира на 9 октомври и ще продължи до 2 декември. Той ще се провежда в обучителния център на Телерик Академия в Campus X, всеки вторник и четвъртък от 18:30 до 20:30 ч.

За Telerik Academy Master

Telerik Academy Master е изцяло ново направление на Телерик Академия, предлагащо обучителни програми за професионалисти с опит, които искат да надградят квалификацията си с познания за едни от най-горещите технологии и теми и да ускорят кариерното си развитие. Форматът на програмите дава възможност на участниците да съчетават работа на пълен работен ден и Telerik Academy Master посредством вечерни обучения и такива през уикенда, които са с балансирани интензивност и честота.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X