Кариера

Български специалисти ще обучават студентите в Microsoft University Norway

Computer World

Двама български лектори ще бъдат част от тазгодишното издание на образователната програма Microsoft University Norway (MSU), инициирана в отговор на огромното търсене на Microsoft компетенции и недостига на квалифицирани кадри в непрекъснато разширяващия се пазар на информационните технологии. Участниците в програмата са общо 17, разделени в две групи, които ще бъдат водени от българските топ специалисти Маргарита Наумова, основател на Инспирит и SQL Master Academy, която за втора година ще води лекции в рамките на инициативата, и Иван Донев, който е част от консултантския екип на Инспирит и лектор в SQL Master Academy. Инструкторите ще подготвят участниците за сертификация в областта на Microsoft Data Platform BI и Advanced Analytics.

 

 

“За нас е голяма чест да подготвим и проведем програмата за BI Advanced Analytics в тазгодишното издание на MSU. Успехът ни от миналата година създаде атмосфера на доверие в норвежките ни партньори и те без колебание повериха тази задача на нашия екип отново и в по-голям мащаб. Предизвикателствата са много и програмата е тежка, но дисциплината и мотивацията на норвежките студенти са впечетляващи. Удоволствие е да виждаш израстването им пред очите си и да станеш част от тяхната професионална кариера“, коментира Маргарита Наумова, която може да се похвали с 10 от 12 успешно завършили и сертифицирани специлисти през 2017 г.

 


Български специалисти ще обучават студентите в Microsoft University Norway

© Computer World, Computerworld.bg

 

„За пръв път имам честта да съм част от екипа лектори в програмата и преди да започне, не подозирах какво точно следва. Енергията, мотивацията, желанието и разнообразният профил на студентите е нещо, с което досега лично не съм се сблъсквал в дългогодишния си опит на консултант и треньор. Не е лесно нито за студентите, нито за нас, но заедно се учим, заедно напредваме и постоянно ги виждам как попиват нови знания и стават все по-запалени по технологията. Именно това е най-зареждащото в тази програма“, обясни от своя страна Иван Донев.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X