Кариера

Wizz Air ще обучава за пилоти и български младежи

Владимир Владков

Млади българи с малък или без никакъв летателен опит ще могат да се обучават и да получат лиценз за търговски пилот. Школата за пилоти е организирана от авиокомпанията Wizz Air по нейната програма Wizz Air Pilot Academy, която вече е достъпна и в България.

„В рамките на програмата школи за пилоти, с които е сключен договор – Egnatia Aviation в Кавала, Гърция – ще предоставят висококачествено обучение по стандартите на Wizz Air, а WIZZ ще подпомага кадетите, включили се в програмата и отговарящи на определени правила и условия“, обясняват от авиокомпанията. Тя ще осигури предварително финансиране на значителна част от таксите за обучение, така че младите хора по-лесно да стартират своята кариера като пилоти.

След като завършат академията за пилоти и успешно преминат през допълнителното необходимо обучение, участниците могат да започнат работа като първи офицери в мрежата на WIZZ и да продължат да изграждат кариерата си като обучаващи и командири на самолети Airbus A320/A321, обясняват от компанията.

Wizz Air започва подбор в България за курсове, започващи през януари в гръцката Egnatia Aviation. Кандидатите ще имат възможност да се срещнат с екипа на Wizz Air Pilot Academy през откритите дни на програмата, които ще се проведат на 8 септември в столичния хотел Suite. Освен за България, програмата работи в Румъния и Полша, показва сайтът за кандидатстване за програмата (pilot-academy.wizzair.com).

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X