Кариера

Теленор провежда за четвърта година програмата Open Mind

Владимир Владков

Успешната програма за интегриране на хора с увреждания Open Mind, която Теленор България стартира преди 4 години, ще се проведе и тази година. Операторът открива нови позиции за тези хора в 7 направления на компанията, включително Маркетинг „Частни клиенти“, „Медиа планиране“, „Разработка и предоставяне на услуги“, „Разработка на системи за управление на бизнеса“, „Комуникации и устойчиво развитие“, „Администрация“ и „Обучение и развитие“.

Инициативата OpenMind дава възможност на хората с различни възможности да повишат професионалната си квалификация и конкурентоспособността си на трудовия пазар, като покажат и развият своите способности в реална работна среда.

“Вече 3 години програмата реализира отлични резултати за приобщаване на хората с увреждания към пазара на труда в страната“, коментират от Теленор. На хората с увреждания ще бъде осигура отворена и достъпна работна среда, обучения както по личностни умения, така и по придобиване на функционални знания, а освен това и подходящо за позицията финансово възнаграждение. След приключване на двугодишната програма участниците ще получат подкрепа за професионалната си реализация в или извън компанията, допълват от Теленор.

Тази година подборът на кандидатите за програмата Open Mind ще се осъществи с помощта на неправителствената организация JAMBA, която помага на хората с различни възможности да се реализират на трудовия пазар. Благодарение на JAMBA Open Mind ще достигне до над 3000 души, като екипът на платформата ще проведе първоначалния подбор и телефонните интервюта на кандидатите. Кампанията ще бъде подкрепена и от професионалната експертиза на създателите на Jamba.bg – Йоана Колева и Ива Цолова, която бе сред финалистите на Telenor Youth Forum 2017.

Стартът на OpenMind през 2017 г. Снимка: архив на Computerworld България

Кандидатите трябва да имат завършено средно или висше образование в зависимост от избраната област, компютърна грамотност, силна мотивация и желание за учене, а владеенето на английски език е предимство.

Самата програма Open Mind е двугодишна, като дава възможност на хора със затруднения да развият своите социални и функционални умения, да придобият самочувствие и да бъдат по-успешни в професионален план. Чрез програмата Теленор България обогатява своите екипи и повишава ангажираността на служителите. В рамките на двете години участниците в програмата работят по проекти в различни отдели на компанията и обменят опит с водещи експерти в съответните области, допълват от Теленор България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X