Кариера

Kaufland Service подпомага националния отбор по роботика на България

Computer World

Технологичната компания Kaufland Service, основен доставчик на ИТ услуги за международната структура на Kaufland и Schwarz Group, подкрепи националния отбор по роботика, който ще представи България на Олимпийските игри по роботика First Global Challenge 2018. Олимпиадата е на тема добивът на енергия в духа на устойчивото развитие и ще се проведе от 16 до 18 август в Мексико Сити.

Целта на глобалната инициатива, която започна миналата година във Вашингтон, е да предизвиква и насърчава младите хора да търсят иновативни подходи за разрешаване на проблемите на човечеството с помощта на роботиката. First Global Challenge се утвърждава като платформа за откриване на смели решения за на пръв поглед непреодолими предизвикателства.

Българският отбор се състои от петима ученици и двама ментори. Сформиран е от възпитаници на специализираното частно училище по роботика Robopartans, което от 2010 г. насам подготвя ученици от 1 до 12 клас в сферата на техническите науки.


Kaufland Service подпомага националния отбор по роботика на България

© Computer World, Computerworld.bg

През 2017 г. роботът на българския отбор бе отличен с номинация за иновативност на първото издание на състезанието във Вашингтон. Тогава над 2500 участници от 157 държави разрешаваха казус, свързан с водната криза.

Подкрепата на Kaufland Service е част от дългосрочната цел на компанията да насърчава иновациите и развитието на бъдещите технологични специалисти на България. Затова и през март тази година Kaufland Service проведе първата IT Олимпиада съвместно с Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец. Петте участници с най-висок резултат от състезанието получиха правото на годишна стипендия от компанията, както и възможността за стаж по специалността и посещение на специализирани професионални уъркшопове, организирани от Kaufland Service.


Kaufland Service подпомага националния отбор по роботика на България

© Computer World, Computerworld.bg

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X