Кариера

HPE избра нов шеф на групата за хибридни ИТ решения

Владимир Владков

Hewlett Packard Enterprise е назначила Фил Дейвис за президент на групата „Hybrid IT“ след размествания в ръководството на компанията.

От 1 август тази година Дейвис ще следи отблизо работата на три бизнес отдела 0- за хибридна ИТ инфраструктура, за софтуерно дефинирани и облачни решения, и HPE Pointnext, освен управлението на глобалните операции и продажби на HPE.

“В началото на тази година създадохме нова бизнес група, която обедини всички наши предложения за инфраструктура, софтуер и услуги в една организация“, обясни Антонио Нери, главен изпълнителен директор на HPE.

„Тази нова организация бе създадена, за да отговаря по-добре на нуждите на нашите клиенти от интегрирани технологии. Нашият бизнес с „хибридни ИТ“ е фокусиран върху инфраструктурата и решенията, базирани на услуги и софтуер, като ще така ще спазим обещанието си да направим хибридните ИТ по-прости“, допълва той.

След създаването на новата бизнес група Дейвис е ръководил поделението временно, но плановете още тогава са били той за постоянно да поема длъжността след „преразгледане на вътрешните и външните опции“.

Същевременно Ален Андреоли ще продължи да оглавява отдела за „хибридна ИТ инфраструктура“, Рик Люис остава директор на отдела за софтуерно дефинирани и облачни решения, а Арун Чандра ще ръководи глобалните операции. Досегашният шеф на HPE Pointnext Ана Пинчук напуска компанията, а заместникът й ще бъде обявен в следващите седмици.

„След като видях резултатите за изминалите 6 месеца, съм убеден, че с тази организационна структура сме в добра позиция да изпълним нашата стратегия, да ускорим иновациите и да растем, както и да спечелим пазарен дял“, добавя Нери.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X