Кариера

Телерик Академия отвори приема за професионалната си програма с Java

Computer World

От 23 юли е отворен примът за новото издание на професионалната програма за обучение на софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha с Java на Телерик Академия. Тя ще започне през ноември и е с продължителност 6 месеца.

Приемът се състои от три етапа: регистрация и подаване на автобиография не по-късно от средата на октомври, преминаване на онлайн когнитивен тест и явяване на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква базови умения по програмиране, които кандидатите лесно могат да натрупат чрез безплатната библиотека от материали на Телерик Академия. Те разполагат с три месеца за подготовка.

„Входният изпит за Telerik Academy Alpha ни помага да подберем участници със сходно стартово ниво, които се движат и напредват едновременно – обяснява Михаил Вълков, генерален мениджър на Telerik Academy Alpha. Изпитът се състои от три базови задачи по програмиране. Всеки може да се подготви с помощта на безплатните ни материали или участие в други сходни курсове с фокус въведение и основи в програмирането. Три месеца са напълно достатъчни за усвояване на материала и подготовка.“

Самите обучения се водят от опитни специалисти в групи до 35 души, позволяващи индивидуален подход на преподаване и постоянна обратна връзка, поясняват още от образователната компания. В рамките на програмата участниците опознават фирмите – партньори на Телерик Академия, запазвайки свободата да кандидатстват за работа във всяка компания от индустрията. От там са уверени, че след завършване курсистите разполагат с търсените от бизнеса практически умения, знания за най-новите технологии и собствено портфолио от проекти.

Java е сред най-търсените от технологичните компании в България програмни езици към момента. От Академията отчитат, че над 70% от завършилите програмата започват работа в ИТ сектора до 1,5 месеца.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X