Кариера

Диана Стефанова от VMware получи наградата Women in tech - digital industry

Computer World

Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за България и EMEA, бе отличена с награда Women in tech - digital industry. Признанието се връчва на жени лидери за техните професионални постижения и принос за развитието и растежа на ICT индустрията в региона.

Тази награда е признание за огромния труд и високите резултатите, които постигнах заедно с моя екип през последните години. Основната сила, която движи технологичната индустрия са иновациите, които са част от нашето ДНК във VMware“, коментира Диана Стефанова.

 

 

Под ръковоството на Диана Стефанова, за своите 10 години VMware България успя да се наложи като основен хъб за разработки и иновации в регион ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и да се нареди между трите ключови развойни центрове на VMware в световен мащаб. В същото време, носителката на приза Women in tech - digital industry успешно трансформира офиса от чиста R&D локация в мултифункционален екип, фокусиран върху развойна и оперативна дейност и генериране на приходи от професионални услуги. Компанията в България успява да се наложи като предпочитан работодател и привлича експерти от цял свят.

Диана Стефанова е активно ангажирана в инициативи, които имат за цел да насърчават професионалното развитие на повече жени в ИТ индустрията. Тя е спонсор на българския клон на глобалната организация Women Who Code, гост лектор е на форуми в Бълагрия и чужбина.

Самата награда Диана Стефанова получи на церемония, част от програмата на Webit.Festival, в рамките на която бяха отличени най-добрите дигитални проекти, иноватори и интегратори на технологични решения в България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X