Кариера

160 студенти от ТУ-София започват практическо обучение в Мтел

Computer World

За осма поредна година студенти от Технически университет – София ще се включат в практическото обучение „Мтел упражнение”. Близо 160-те младежи ще посещават практически занятия в компанията и ще се докоснат до реалната бизнес среда в една от най-големите технологични компании в страната. Те ще са разделени на групи и ще посещават Мтел до края на май, като освен занятията, ще получат информация и за възможностите за стаж в телекома.

По време на обучението студентите ще се срещнат със специалисти от различни технологични звена като „Услуги с добавена стойност” и „Архитектура на мрежа и услуги”. Упражненията включват посещение на центъра за управление на мрежата, както и сървърното помещение на Мтел. Така младежите ще имат възможност да се запознаят отблизо с работата на хората, които изграждат и поддържат една от най-големите мобилни и фиксирани мрежи в България.

Мтел упражнение” се провежда за осма поредна година, като до момента в инициативата, която е част от програмата на компанията за привличане на таланти, са взели участие над 1 200 студенти. Нейната задача е да подпомага младите хора в професионалната им ориентация и в първите стъпки от тяхната реализация, както и да осигури добре подготвени служители, които да отговорят на нуждите на бизнеса.

В момента се провежда и четиринадесетото издание на стажантската програма на Мтел, която всяка година набира студенти за платен стаж в осем различни направления, включително в техническите „Телекомуникации” и „Информационни технологии”.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X