Кариера

Столична община ще подкрепи победителите в хакатона Smart the cITy

Computer World

Столична община чрез Асоциация за развитие на София и „Зелена София“ ще подкрепи конкурса за програмисти Smart the cITy, който събира най-добрите идеи на тема умен град и умен дом.

Основна мисия и цел на Асоциацията за развитие на София и „Зелена София“ е да насърчават създаването на проекти с цел развитието на модерна, достъпна и сигурна градска среда в София, което е и водещата тема в хакатона Smart the cITy. Във връзка с изпълнение на стратегията за интелигентна специализация на София, Столична община поема ангажимент да подкрепи последващото развитие на най-добрите идеи/проекти, които ще бъдат разработени по време на състезанието.

Конкурсът стартира на 16 април, като срокът за предаване на проектите се удължава до 18 май. Професионалното жури, което ще оценява проектите, е оглавено от предприемчивия и известен с успешно реализирани иновативни проекти Светлин Наков, който е и създател на Софтуерния университет. Образователната институция е офицален партньор на хакатона Smart the cITy и предизвиква всички свои студенти и последователи към социалната кауза „Умен град и умен дом“.

Участниците ще могат да дават своите предложения, свързани с подобряването функционалността на градския транспорт, уличното осветление, паркирането, решения за по-чист въздух, както и такива, които модернизират технологично дома. Регистрации и проекти ще се приемат на сайта на проекта smartthecity.smartit.bg.

Организатор на конкурса е софтуерната компания SmartIT. Инициираната от тях тема е една от най-актуалните сред обществото в световен мащаб и засяга пряко технологичното развитие на града, както и модернизирането на домовете.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X