Кариера

Румяна Тренчева поема от 1 май партньорската мрежа на SAP в Централна и Източна Европа

Владимир Владков

От 1 май тази година Румяна Тренчева, досега управител на SAP Югоизточна Европа, ще изпълнява нова роля в софтуерната компания. Тя ще отговаря за управлението на общия бизнес и партньорската мрежа на SAP в Централна и Източна Европа. „Общият бизнес на SAP е един от най-големите сегменти в компанията, като Румяна Тренчева застава начело на регионалния екип, който отговаря за този бизнес – директно и през партньори“, обясняват от SAP.

Партньорската програма на SAP e създадена през 2008 г. и има ключово значение за внедряване на решенията и реализиране на проектите в отделните държави. Румяна Тренчева ще управлява процеса по развитието на ново поколение гъвкава и устойчива екосистема около иновациите на SAP в 16 страни в региона.

Румяна Тренчева бе 5 години начело на SAP България, а след това 2 години управляваше и SAP Югоизточна Европа. Управител на SAP за Югоизточна Европа също от 1 май става Грегор Потокар, който в момента е управител на SAP Словения. Новият управител на SAP България ще бъде обявен в началото на юни, като временно ролята ще заема Радомир Миланов, допълват от SAP.

„Румяна е доказала в годините, че е напълно фокусирана и отдадена в развитието на иновативното облачно портфолио на SAP с нашите клиенти в България и региона на ЮЕ. Напълно естествена следваща стъпка е да пренесе тази визия и подход сред нашите партньори и да им помогне в трансформацията им в прогресивни, стратегически партньори на съвременния бизнес. България е ключов пазар в Югоизточна Европа и аз съм сигурен, че ще продължи да се развива под новото ръководство“, коментира в съобщение до медиите Симон Калуза, управител на SAP за Централна и Източна Европа.

„Във времена на динамични иновации, близкото сътрудничество с партньорската мрежа и бързото усвояване на технологичните разработки са основополагащи за успеха на SAP“, допълва д-р Александър Арнолд, вицепрезидент на SAP за общия и партньорския бизнес в Европа.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X