Кариера

Стартира хакатон на тема умен град и дом

Computer World

От 16 април до 7 може да се кандидатства за състезанието Smart the cITy. То ще предизвика програмисти да разработят проекти за умен град и умен дом. Според организаторите от SmartIT темата е една от най-актуалните сред обществото в световен мащаб и засяга пряко технологичното развитие и модернизиране на града, както и на собствените ни домове.

Журито, което ще оценява участниците, е оглавено от Светлин Наков, един от основателите на Софтуерния Университет (СофтУни) и Ивайло Кенов – дългогодишен лектор и софтуерен разработчик, както и екипа на SmartIT.

„Това предизвикателство ще бъде интересно за истинските професионалисти в програмирането – креативни и с богат опит“, споделя Наков. Участниците ще могат да дават своите предложения,свързани с подобряването функционалността на градския транспорт, уличното осветление, паркирането, решения за по-чист въздух, както и такива, които модернизират технологично дома.

Освен популяризирането на идеята победител, организаторите от SmartIT са предвидили и парична награда в размер на 3000 лв. Събитието, на което финалистите ще защитават проектите си пред журито, ще се проведе на 16 май в СофтУни.

Участниците ще имат възможност да качват своите предложения на smartthecity.smartit.bg, където могат да открият и пълния регламент на хакатона.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X