Кариера

Microsoft стартира онлайн курс за работа с AI

Computer World

Технологичният гигант Microsoft добавя ново направление към своята професионална програма за обучение, насочено към изкуствения интелект (AI). Програмата е публична и се състои от девет онлайн курса, всеки от които отнема от 8 до 16 часа, като обучението завършва с изработката на краен проект. "Програмата предоставя набор от умения и реален опит в сферата, насочени към специалисти, които се стремят да подобрят уменията си в областта на AI и работата с данни чрез поредица от онлайн курсове, включващи практически занимания в онлайн лаборатории и лекции от експерти", коментират от Microsoft.

Направлението включва курсове, насочени към етиката при работата с AI, проучване и оценка на база данни и изграждането на различни модели за обучение. Курсистите имат три месеца, за да завършат всеки отделен курс (всеки от тях се предлага четири пъти годишно), като крайният курс на проекта също отнема шест седмици. След завършване на пълния цикъл студентите получават дигитален сертификат. Курсът е безплатен, но за участие е нужно кандидатите да закупят сертификат от платформата edX.org, която е домакин на програмата.

С наличието на толкова много компании в глобален мащаб, фокусирани върху AI, подобни курсове, които помагат на хората да надграждат своите умения са полезни както за онези, които търсят работа в технологичната индустрия, така и за компаниите, които ще трябва да набират все повече експерти в сферата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X