Кариера

Lidl наема 120 души в свой нов център за развойна дейност в София

Computer World

Търговската верига Lidl обяви, че е избрала България за откриването на свой нов високотехнологичен ИТ център за развойна дейност. Той се казва Lidl Digital и в него вече работят 25 специалисти. Предстои да бъдат наети още близо 100 души, които да станат част от екипа. 

В момента Lidl разполага с подобни центрове още в Германия, Испания и Румъния.

Lidl Digital ще обслужва всички държави, в които оперира компанията, и ще отговаря за ключови ИТ проекти на международната верига. Основната дейност на местния екип ще бъде разработването на специфични платформи, системи и решения, които да се ползват за онлайн търговия като нова и допълваща посока на сегашния успешен стационарен бизнес на компанията.

„Изключително признание и повод за гордост за нас е фактът, че такъв център се открива и в България. Това е доказателство за успешното и устойчиво развитие на нашия бизнес и огромното доверие, което ни се гласува за управлението на толкова важни за Lidl проекти“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. 

Lidl е избрала България за своя нов ИТ център за развойна дейност след надпревара между няколко европейски държави, коментират от компанията. Успешното присъствие на Лидл България в региона, както и утвърдения имидж на България като страна с висококвалифицирани ИТ специалисти и динамичното развитие на ИТ сектора у нас са сред причините, натежали в полза на избора на страната ни за откриването на новото ИТ звено.

В момента за компанията у нас работят над 2300 души. Тя разполага с 87 магазина в 46 града в страната, както и с два логистични центъра.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X