Кариера

Тони Койнов е новият вицепрезидент на Adobe за мултиоблачен инженеринг

Владимир Владков

Българинът Тони Койнов, който доскоро беше технологичен директор на Netflix, e новият вицепрезидент на Adobe и ще отговаря за мултиоблачната инициатива на софтуерната компания. Той има над 15 години технологичен опит в компании като Google, Netlix, GoDaddy и Machine Zone.

На новата си позиция в Adobe Койнов ще ръководи стратегията на компанията в облачната сфера, включваща разработка на мултиоблачна платформа и преминаването на облачните услуги на Adobe към AWS/Azure. Освен това българският специалист има за задача да изгради бекенд услуги в реално време за проекта в областта на добавената реалност Aero, интегрирайки ги с платформата за съдържание, според интервю с него в сайта на Adobe, представящо новия вицепрезидент.

Тони Койнов от дълги години е потребител на продуктите на Adobe, предимно на продукта за редактиране на снимки Photoshop като любител фотограф, а в професионалната си кариера е използвал различни други продукти Adobe Creative, споделя той в интервюто причините да приеме офертата на софтуерната компания. Решенията Adobe Creative, Document и  Experience ще се възползват в най-голяма степен от новите възможности, които облакът предоставя на потребителите.

Според него, бързото развитие на облачните технологии и достигането им до по-надеждна фаза е осигурило многобройни нови възможности за подобрение на продуктите, разширявайки достъпа до инструменти, услуги и решения на нови групи потребители. „Очаквам, че облачните услуги драстично ще опростят използването им, ще предоставят по-гъвкаво ценообразуване, съвместна работа на различни групи, екипи и отделни предприятия, а това ще вдигне съществено нивото на продуктивността“, обяснява той.

Според Койнов, облачните технологии дават възможност за прилагането на по-комплексни модерни алгоритми, по-специално на машинно обучение и изкуствен интелект, за автоматизиране на редица изпълнявани на ръка операции и намаляване на нивото на нужната експертиза. „Очаквам, че машинното обучение и изкуственият интелект ще бъдат критичен елемент от моята работа и съм много развълнуван от възможностите за иновации, които те създават в облака и продуктите на Adobe“, допълва той.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X