Кариера

ИТ поделението на Kaufland организира ученическа ИТ олимпиада

Владимир Владков

ИТ олимпиада за ученици от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в гр. Правец организира за първи път ИТ поделението на Kaufland - Kaufland Service. В състезанието на 22 март 2018 г. са се включили 59 ученици от гимназията, демонстрирайки възможностите. В тази първа олимпиада са участвали ученици от всички класове в професионалното училище. Компанията е акцентирала върху програмиране на Java, но за решаване на задачите учениците са имали право да изберат всеки друг обектно-ориентиран език, в който се чувстват силни.

Иван Георгиев, мениджър на Kaufland Service, и Трифон Трифонов, директор на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в Правец (снимка: Kaufland Service)

„Резултатите ще бъдат преглеждани от жури в състав - Трифон Трифонов, директор на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи, и трима от най-добрите професионалисти в областта на Java решенията и мобилните приложения - представители на Kaufland Service”, допълват организаторите. Петте участника с най-висок резултат от олимпиадата получават годишна стипендия, предоставена от Kaufland Service.

ИТ центърът към Kaufland Service в София бе открит в края на 2016 г. след оценка на ИТ сектора и потенциала на страните от групата, а Kaufland Service е един от основните доставчици на ИТ услуги за международната структура на Kaufland и Schwarz Group. Като част от международна структура всички отдели на ИТ центъра в България работят в синергия и взаимодействие по множество общи проекти и продукти с колегите си от Германия.


ИТ поделението на Kaufland организира ученическа ИТ олимпиада

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Олимпиадата дава началото на атрактивна стипендиантска програма за ученици от гимназията в Правец. Освен финансова подкрепа, програмата дава допълнителни възможности за най-мотивираните ученици. „Компанията улеснява професионалното им развитие и реализация чрез консултиране, менторство, стаж по специалността и възможност за работна реализация веднага след завършване на гимназия“, обясняват от Kaufland Service. Стипендиантите ще имат възможност да посещават специализирани професионални работни семинари по SAP, Mobile, Data Science, SQL & IT Security, организирани от Kaufland Service.

„Ставането на стажант в програмата води до подписване на постоянен трудов договор с Kaufland Service IT Hub за започване на работа в компанията веднага след завършване на образователната степен за период от поне 2 години“, пише в условията на стипендиантската програма KiT на Kaufland Service EOOD.

Стипендиите са за 5 стипендианта на година, като за за ученици, преминаващи в 11 клас, годишният размер е 2700 лв. (или по 300 лв. месечно), а за ученици, преминаващи в 12 клас, стипендията е 4500 лв. годишно (или по 500 лв. на месец). Стипендията е осигурена е за 9 учебни месеца - от 1 ноември до 31 юли включително, и ще бъде изплащана на всеки 3 месеца по банков път.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X