Кариера

Американец поема управлението на Dynamo Software

Computer World

Ханк Боунър поема управлението на родния разработчик Dynamo Software (бившата Netage Solutions). Това е първият голям ход на компанията след обявяването на инвестиционния си партньор Francisco Partners през есента на 2017 г. Основателят ѝ, Красен Драганов, пък ще се фокусира продуктовата иновация. 

Ханк Боунър има повече от двадесет години опит в инвестирането и трансакциите на развиващи се пазари, включително на финансови и софтуерни технологии. Преди да се присъедини към екипа на Dynamo Software е бил президент и главен оперативен директор на разработчика на облачното ERP решение CentralBOS. В портфолиото му влизат и позиции в компании като Global Payments Inc., отговарял е и за управлението на електронната търговия на организацията по целия свят, както и за интегрирането на различни методи за продаване.

В Global Payments е ръководил и международните сливания и придобивания на компанията, които днес са в нейната основа на интегрирани плащания и електронна търговия. Също така Боунър е бил управляващ директор в H.I.G. Capital LLC и senior leader в групата за частен капитал към Goldman, Sachs & Co., където е ръководил технологичната група, бил е и член на Инвестиционния комитет и е ръководил преки, фондови и второстепенни инвестиции. Боунър започва своята кариера в инвестиционното банкиране с Goldman Sachs, която е тясно фокусирана върху секторите FinTech и High-Tech. 

„Страстта, с която Ханк обслужва клиентите и забележителният му опит в частния капитал и FinTech индустрията го правят идеален за Dynamo – коментира Драганов. – Той е точният човек, който да ръководи компанията в следващия й етап на растеж. Като такъв, той ще се съсредоточи върху разрешаване на предизвикателствата, които индустрията поставя, чрез проектиране и разработване на продукти.“

„Развълнуван съм да се присъединя към екипа на Dynamo в такъв момент на растеж. Красен Драганов е създал иновативна компания с изключителен екип и успешно бъдеще. Със силната подкрепа на Francisco Partners можем да продължим лидерската позиция на Dynamo в глобалния алтернативен пазар на софтуер за управление на активи“, споделя Боунър.

„Изключително радостни сме, че Ханк ще е нашият нов изпълнителен директор. Неговият опит като бизнес лидер, съчетан с познанията му като инвеститор, ще му помогнат да разбере от какъв тип софтуерни решения се нуждаят клиентите на Dynamo, за да ръководят своите бизнеси. Убедени сме, че Ханк може да помогне на компанията да надхвърли очакванията на нашите 450 клиенти, които всекидневно ползват платформата Dynamo.“, коментира Питър Кристодуло, член на борда на директорите на Dynamo Software и партньор във Francisco Partners.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X