Кариера

Мария Божилова е новият търговски директор на „Лирекс БГ“

Computer World

„Лирекс БГ“, един от най-големите системни интегратори у нас, има нов търговски директор. Мария Божилова застава начело на търговския екип на българската ИТ компания и ще отговаря за продажбите и отношенията с клиенти.

Тя има повече от 13 години мениджърски опит в телекомуникационния сектор в България. През последните 6 години е търговски и маркетинг директор на телеком оператора NET1. Преди това е заемала позицията на търговски директор в ITD Network и търговски мениджър в „Орбител“. Образованието ѝ включва магистратура по бизнес администрация /ЕMBA/ в Американски Университет в България, магистратура по международен бизнес в Нов Български Университет, както и бакалавър маркетинг от УНСС. Също така се занимава със социално предприемачество в сферата на образованието, а през 2017 е преминала и сертификационен курс на тема “Data Privacy GDPR Compliance” от European Risk Policy Institute.

 

 

“Щастлива съм, че имам възможността да стана част от екипа на българска ИТ компания с над 26 години история! Дигиталната трансформация е задаващата се реалност, която се отнася не само за икономиката като цяло, а за начина на живот такъв, какъвто го познаваме. Работата ми в LIREX ще ми позволи да бъда част от този процес и да се развивам в сърцето на новите технологии у нас. Целите, които си поставям като част от мениджмънта на компанията, са свързани най-вече с успешното надграждане на отношенията с настоящите клиенти от публичния и корпоративен сектор, както и разширяването на портфолиото от клиенти на компанията. Вярвам, че в основата на успеха на всяка една компания стои професионализма, мотивацията и екипността на хората в нея“, споделя Божилова.

Дружествата от групата Лирекс (Лирекс БГ, Лирекс БС, Лирекс Хай-Тех, Лирекс Скопие) са водещи в областта на информационните и комуникационни технологии в България. Компанията има 17 офиса в България, Белгия, Германия, Обединеното Кралство, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина и Турция. Компанията е дългогодишен партньор с над 30 от най-големите световни, технологични компании като HP, Microsoft, Oracle, Xerox, IBM, Verint, Symantec, Check Point и много други.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X