Кариера

Стартира приемът в програмата Telerik Academy Alpha с Java

Computer World

Една от водещите образователни организации в областта на дигиталните науки - Телерик Академия – обяви, че приемът в професионалната програма Тelerik Academy Alpha с фокус върху Java, която ще се проведе в периода март-септември 2018 г., вече е отворен. Кандидатите трябва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Телерик Академия до 23 февруари и да се явят на входен изпит с Java. Основните изисквания към желаещите са да имат навършени 18 г., базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн.

Това е първият път, в който програма на Академията се концентрира основно върху Java – един от най-използваните езици за програмиране с общност от над 10 млн. софтуерни разработчици в глобален мащаб и с над 15 млрд. устройства, работещи с него. Участниците в Telerik Academy Alpha ще получат търсените от бизнеса в България технологични умения и задълбочена практическа подготовка с езика, като се обучават в малки групи, с индивидуален подход на преподаване и под менторството от лекторите на Академията и външни специалисти с дългогодишен опит в създаването на софтуер.

Много от водещите компании у нас базират своите решения на Java, което поражда недостиг на специалисти в областта. Като предоставяме обучение по програмиране от световно ниво, искаме да помогнем на компаниите, с които си партнираме, да намерят необходимия талант, както и на мотивираните млади хора да стартират успешно своята кариера в България“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър, Професионална Телерик Академия.

Успоредно с технологичната подготовка, която курсистите придобиват като работят по проекти и в условия, наподобяващи реалната работна среда, те развиват личностните и комуникационните си умения. В края на обучението участниците са завършени специалисти, които могат бързо да се реализират успешно на пазара на труда.

Първото издание на Telerik Academy Alpha стартира през юни 2017 г. след отделянето на Академията като самостоятелна образователна организация и в отговор на нуждата на ИТ сектора от нов талант, който разполага с отлични технологични знания, практически и личностни умения. Java обучението е третото издание от новата програма, в която над 100 души са се обучавали присъствено до момента. Близо 30% от завършилите първото ѝ издание започват работа в рамките само на 3 седмици след края на програмата.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X