Кариера

ТУ-София и VIVACOM отново провеждат студентски курсове с практическа насоченост

Computer World

За осма поредна година VIVACOM и Факултетът по телекомуникации на Технически университет – София провеждат съвместно „VIVACOM Техническа академия“. В академията преподаватели от университета и специалисти от телекома провеждат практически ориентирани курсове, които не са включени в редовния план за обучение на студентите. От тази година в програмата има и нов курс по „Основи на програмирането“, който ще даде на студентите практически насоки в областта на разработка на софтуер и мобилни приложения. Така те не само ще надградят знанията и уменията си, но и ще се запознаят отблизо с работата в телеком индустрията.

 

 

За този проект българският телеком беше отличен с първа награда в категория „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд“ на 14-те годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите през 2017 година.

И тази година за студентите са предвидени специализирани технологични курсове, свързани с управление на проекти, технически английски език, разработване на продукти и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес комуникации и развитие на презентационни умения.

Техническата академия е насочена към студенти от III и IV курс - специалности „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника” в Технически университет. Приетите в академията са преминали тестове и интервюта, за да докажат своите знания и мотивация да продължат развитието си в телекомуникационния бранш. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X