Кариера

Програмата за обучение с помощта на Minecraft вече е достъпна и на български

Computer World

Осем нови езика добави Microsoft в новото издание на обучението Minecraft tutorial – Minecraft: Hero’s Journey (Пътуването на героя). Сред тях, освен българският, са добавени още чешки, гръцки, унгарски, полски, румънски, словашки и украински. Обучението ще бъде част от инициативата Hour of Code по време на международната Седмица на компютърните науки и образованието.

Обученията Minecraft tutorial са част от разширението на играта Minecraft: Education Еdition, което позволява на учениците да се обучават на програмиране и да обогатят компютърните си умения.

„Една година след като представихме разширението Minecraft: Educators Edition, наблюдаваме огромен интерес към него с над 2 милиона регистрирани потребители в 115 държави, както и повече от 250 учебни програми, създадени от преподаватели в нашата общност“, коментира Деидре Куарнстром, генерален мениджър за Minecraft Education в Майкрософт. 

Целта на програмата е да превръща ученето в забавен и колективен процес. Преподаватели могат да внедряват Minecraft: Education Edition в обучението по редица дисциплини в това число и компютърни науки. Програмирането е една от най-креативните дейности за учениците, която им позволява да създадат без никакви ограничения, освен тези, поставени от собственото им въображение, подчертяват от компанията. Същевременно, проучванията сочат, че креативността, работата в екип и програмирането са сред основните умения, които са необходими за развитие в съвременната работна среда.

Microsoft работи съвместно с неправителствената организация Code.org като през последните две години предоставя безплатно Minecraft обучение за ученици и преподаватели в рамките на инициативата Hour of Code. Благодарение на Minecraft през 2016 г. над 15 милиона ученици взеха участие в Hour of Code.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X