Кариера

Трима нови служители назначи Telenor България в третата си програма Open Mind

Владимир Владков

Владимир Владков

Още трима служители започнаха работа в „Теленор България“ по глобалната програма на оператора за хора с увреждания Open Mind, обяви главният изпълнителен директор на компанията Оле Бьорн Шулстъд. Това е третото издание на проекта у нас, като тази година телекомът разшири обхвата на Open Mind, така че да привлече към каузата и други компании в България.

„С всяка следваща година интересът към програмата и добрите резултати от нея са по-силен мотив за нас да продължим развитието й. Тя е необходима и ценна и за трите страни - за участниците, които реализират своите умения, за нас като компания, защото успяваме да разширим своите житейски хоризонти, гледайки на света под друг ъгъл, както и за обществото като цяло, защото тези хора се включват активно в пазара на труда и се превръщат в данъкоплатци. Освен това програмата дава силен стимул за позитивна промяна ситуацията за хората с увреждания в България. Щастлив съм от интереса на други компании към Open Mind и се надявам те да се вдъхновят“, заяви Шулстъд.

Главният изпълнителен директор на Теленор България Оле Бьорн Шулстъд представя третото издание на програмата OpenMind

Мениджъри и експерти от различни дирекции в Теленор България споделиха със свои колеги от заинтересовани компании опита си от участието в инициативата. Сред тези компании имаше представители на Coca-Cola HBS, Hewlett Packard Enterprise, Societe Generale, Stanton Chase, Американски колеж, Mentormate, Musala Soft, Technologica, Zagorka и други, като няои от тях вече разработват подобни програми.

На практика инициативата Open Mind дава възможност на хора с увреждания да повишат квалификацията и конкурентоспособността си, като работят в компанията на позиция, отговаряща на знанията и уменията им. Тримата участници в третото издание на програмата ще се присъединят към звената „Клиентски жалби“, „Обслужване на клиенти“ и „Устойчиво развитие“. Те ще работят по конкретен проект за период от две години, като телекомът им осигурява отворена и достъпна работна среда и съответното за заеманата позиция финансово възнаграждение. След приключване на този двугодишен срок участниците ще получат възможност да останат на постоянна работа в компанията или ще бъдат подкрепени за професионална реализация извън нея. В първото издание на инициативата през 2015 г. в оператора започнаха работа петима участници, които са работили в дирекциите „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Финанси“, „Технологии“ и „Грижа за клиента“, а през 2016 г. са назначени още петима служители, които са се присъединили към екипите на „Човешки ресурси“, „Грижа за клиента“ и „Маркетинг“.

На постоянна позиция в „Теленор България“ вече са трима човека от „първата вълна“, а четирима от втората вълна продължават участието си, заяви главният директор „Човешки ресурси“ на оператора Брад Библоу. „На базата на опита от първите 2 години мога да заявя, че хората с увреждания демонстрират истинско желание да са част от трудовия пазар в България. Те са добре квалифицирани, имат умения и компетентности и са изключително мотивирани. Просто се нуждаят от равна възможност да демонстрират на практика тсвоите умения и знания“, допълни Библоу.

„Пожелавам успешен старт на тазгодишната програма и на участниците в нея. Щастлив съм, че имам принос към Open Mind - преди старта на програмата преди повече от 3 години Теленор се допита до мен как да адаптира сградата си, коментира Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хора с увреждания“. - Според мен в програмата OpenMind става дума за хуманна отговорност. Европа изпитва нужда от повече работна ръка, но често загърбва огромния потенциал на хората с увреждания.“ Според него новите средства за комуникации като смартфоните, таблетите и компютрите увеличават неимоверно възможностите на хората с увреждания както в ежедневието им, така и в работата им. „Затова смятам, че телекомите са мястото, където тези хора биха могли да намерят своята естествена среда за реализация. Надявам се другите компании ще почерпят опит от Теленор и ще въведат свои програми“, допълни той.

OpenMind си поставя глобални цели, като имаме сходни програми в няколко страни, в които оперира Telenor - в Швеция, Пакистан, Индия и България. Но групата има оператори в общо 12 държави освен Норвегия, така че ни предстои още много работа, коментира Ингирд Ииме, директор на програма OpenMind в Telenor Group, самата тя започнала като участник в първото издание на инициативата през 1996 г.


Трима нови служители назначи Telenor България в третата си програма Open Mind

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски, ръководителят на програмата Open Mind в Telenor Group Ингрид Ииме и главният изпълнителен директор на Теленор България Оле-Бьорн Шулстъд на събитието за откриване на третото годишно издания на програмата на Теленор за заетост на хора с увреждания Оpen Mind в София. Снимка: Telenor

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X