Кариера

ФМИ организира мащабен хакатон за студенти от цялата страна

Владимир Владков

 

 

Иновативни проекти, чиято цел е да подобрят заобикалящата ни среда, ще разработват участниците в традиционния хакатон FMICodes, организиран от ФМИ. Участието е отворено за студенти от цялата страна и е безплатно. Състезанието е отборно - за екипи от двама до 6 човека и ще се проведе в периода 15 до 17 декември. Темата, по която студените ще разработват проекти за тазгодишното състезание, “Code for Sofia”.

„Хакатонът FMICodes​ e едно от най-големите събития във ФМИ, което е организирано изцяло от Факултетен студентски съвет при ФМИ. Неговата главна цел е да събере студентите на едно място и да им даде възможност да създадат и разработят свои проекти“, обясняват организаторите.

Te искат да дадат поле за изява на всички, които имат иновативна идея за подобряване на заобикалящата ни среда, включително в областта на образованието, културата, екологията, достъпността, транспорта или качеството на живот. „Участниците сами избират в коя насока да бъде техният проект“, допълват от Факултетния студентски съвет.

На втория ден от събитието (16 декември) ментори ще обикалят из стаите на ФМИ и ще дават насоки на отборите, като помагат при решаване на възникнали затруднения или доразвиване на идеята. Освен това е предвидена и специална работилница „Design Thinking“, чиято цел е да помогне на участниците да дооформят идеите си.

На 17 декември отборите ще представят своите проекти пред публиката и журито, което ще излъчи победителите от хакатона FMICodes. Крайният срок за регистрация за него е 12​ ​декември​ ​2017 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X