Кариера

Курсове по роботика за деца и юноши стартират от 7 ноември

Computer World

Курсове по роботика за деца между 8 и 11 години и юноши между 12 и 16 години ще проведе образователен център Технократи през ноември. Участниците ще конструират, програмират и управляват собствен робот, а финалът ще бъде отбелязан с отборно състезание. Не са необходими предварителни познания по темата, а по-скоро ентусиазъм, интерес към нови технологии и желание за учене, подчертават организаторите.

Курсовете ще се проведат в четири последователни вторника на месец ноември – 07, 14, 21, 28-ми). От образователния център Технократи считат, че запознавайки децата и младежите с новите технологии те не само ще открият нови хоризонти, но и ще постигнат няколко основни цели: участниците се научават как да работят в екип, осъзнават по-добре своите силни страни и индивидуални възможности, възприемат новите технологии като средство, което открива нови хоризонти.

Технократи използва хардуер VEX IQ. От там обясняват, че предимствата на дизайн системата се изразяват в наличието на контролер при управлението, което скъсява дистанцията робот-дете и помага за преодоляването на “страха от технологиите”. В работните комплекти са включени 6 сензора, 4 мотора и над 850 части, които позволяват повече свобода при създаването на “умни” роботи дори от най-малките, както и в това, че частите са лесни за сглобяване и трудни за чупене.

Повече информация за предстоящите курсове във Facebook:

Конструирай своя робот и се състезавай! (8-11 г.)

Конструирай своя робот и се състезавай! (12-16 г.)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X