Кариера

17 отбора премериха сили в октомврийския „Хакатон 2017" в Бургас

Computer World

Общо 17 отбора – 10 ученически и 7 студентски, взеха участие във второто издание на състезанието “Хакатон” 2017, което се проведе между 13 и 15 октомври в Бургас.

Отборите, съставени от ученици и студенти с интереси в областта на софтуерната разработка, дизайна, информационните технологии и иновативните продукти, премериха сили по темата „Създаване на софтуерни приложения за Smart City Burgas“, която се реализира успешно и като част от инициативите на Община Бургас, свързани с проект „Sharing Cities“ по Програма „Хоризонт 2020“.

Всички участвали отбори показаха изключителни умения и креативно мислене, разработвайки и представяйки своите иновативни проекти в трите състезателни дни. По този начин бе постигната и целта на инициативата - да се стимулира прилагането на съвременни технологии в ежедневието на хората и градския начин на живот, както и да се допринесе за развитието на ИТ общността в Бургас.

И в това издание на надпреварата класирането на отборите протече в две категории – ученическа и студентска.

В ученическата категория първо място спечелиха отбор Phoenix с разработката на прототип на интелигентен осветителен стълб и система за мониторинг и управление към него. Със своето приложение за планиране на маршрути за придвижване в града с колело, автобус и пеша отборът на SmartBoys зае второ място, а след тях се наредиха Untitled1 с идеята си за градска платформа, обединяваща информация за града и обратна връзка от гражданите. В тази категория награди бяха раздадени още в разделите “Най-емоционално представяне”, “Смарт човек”, “Идея за бизнеса”, “Умен шофьор”, “Smart HR”, “Социална идея” и “Free Time”.

Сред студентите бяха отличени отборите на GreenTeam (1) с идеята за система за осигуряване на сигурността и реда в града SmartDrone, Team_std: : cout"Focus" (2) с демо версия за чат бот и Geeks. Допълнителни награди бяха раздадени за прецизен код, е-жител, умно здравеопазване и e-booking.


17 отбора премериха сили в октомврийския „Хакатон 2017" в Бургас

© Computer World, Computerworld.bg

Домакин на „Хакатон Бургас“ отново беше Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, в партньорство с Община Бургас, Технологика, Профилирана природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, Професионална гимназия по механотехника и електроника, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“, „Иновационни системи – Бургас“ ЕООД.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X