Кариера

Калина Желева с по-големи регионални правомощия в Siemens

Владимир Владков

Калина Желева, ръководител на отдел „Човешки ресурси” на Siemens България, вече ще има по-големи регионални правомощия. Тя ще отговаря за всички страни в т.нар. Адриатически регион на немската компания, като ще съвместява новата си функция на регионален ръководител „Човешки ресурси” с досегашните си задължения в Siemens България, съобщиха от компанията. Желева е влязла в новата си роля от 1 август 2017 г.

HR мениджърът ще отговаря за управлението на персонала в осемте държави от зоната, включително в Сърбия, Словения, Хърватска, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Македония и Косово.

Siemens България е част от германския концерн Siemens AG, производител на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е сред водещите в света доставчици на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, както и на вятърни турбини, но също така предлага инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията.

Сред печелившите дейности на компанията са също така медицинското оборудване за образна диагностика и в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. В България компанията присъства повече от 136 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в Правец.

„Моето назначение като регионален ръководител „Човешки ресурси” за Адриатика е огромна отговорност, но и изключителна възможност за професионално развитие и усвояване на нови знания и умения, коментира Калина Желева. – Макар страните да са от един регион, всяка от тях има национални специфики, които изискват различен и гъвкав подход”.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X