Кариера

Vivacom избра Росен Тончев за нов ИТ директор

Владимир Владков

От 1 юли дирекцията „Информационни технологии“ във Vivacom има нов ръководител. Това е Росен Тончев, чието професионално развитие е изцяло в телекомуникационния оператор. Той заменя на поста досегашния ИТ директор Иван Чолаков.

След като завършва специалност „Информационни технологии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, той започва кариерното развитие във Vivacom като стажант. През последните 16 години той заема различни експертни, а в последствие и мениджърски позиции в телеком оператора, като „устойчиво развива своите експертни и ръководни качества“, обясняват от компанията.

Дирекция „Информационни технологии“ изпълнява не само основните функции по поддръжка на ИТ системите на компанията, но и развива своевременно иновативни проекти, които да носят допълнителна стойност от партньорските взаимоотношения с бизнес клиентите и допринасят за реализацията на бизнес идеите на компанията, добавят от Vivacom.

Oсновeн приоритет на Росен Тончев е да повишаване ефективността на дирекция „Информационни технологии“. Компанията премина към т.нар. архитектура, ориентирана към услугите SOA (Service Oriented Architecture), но предстоят още редица проекти, свързани с разширеното предоставяне на облачни услуги (съвместна инициатива с Huawei, обявена в средата на май), продължава и проектът за мрежова виртуализация.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X