Кариера

Samsung Electronics с нов президент за Румъния и България

Computer World

Хън Лий заема поста президент на Samsung Electronics Румъния. Той ще отговаря за дейността на компанията както в северната ни съседка, така и у нас.

Джоузеф Ким, който беше начело на Samsung Electronics Румъния през последните четири години, продължава своята кариера в компанията като президент на Samsung Electronics Полша.

Хън Лий се присъединява към екипа на Samsung Electronics през 2002 г. като маркетинг мениджър в централата на компанията. След 10 години професионално развитие в сферата, той продължава кариерата си като директор на дивизията за визуални дисплеи за Европа (2013-2014 г.) и президент на Samsung Electronics Чехия (2015-2017 г.).

„За мен е чест да поема ръководството на представителството на Samsung Electronics в Румъния, което отчита много добри резултати през последните години – сподели Лий по повод новото си назначаване. – Радвам се, че тази позиция ще ми даде възможността да доразвия своите умения в стратегическото управление на процесите и да работя с ентусиазиран и отдаден екип. Вярвам силно, че заедно ще утвърдим лидерската позиция на Samsung в Румъния и България.“

Хън Лий е роден през 1971 г. Завършил е политология и дипломация в университета Йонсей в Южна Корея и притежава магистърска степен по маркетинг и стратегия от Бизнес школата Фукуа към американския университет Дюк. Женен и има две дъщери. Обича да прекарва свободното си време със своето семейство и да спортува, като предпочита голф, тенис и ски.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X