Кариера

Дмитри Черевик стана главен технологичен директор на Progress

Computer World

Дмитри Черевик е назначен за главен технологичен директор на Progress, съобщиха от технологичната компания. На тази позиция той ще ръководи технологичната визия, стратегия и еволюция на компанията и прилагането им в портфолиото й от продукти. Това включва иновативни вътрешни проекти, продуктово планиране, технологични сливания и придобивания и възможности за партньорство.

„Светът върви към приложения, включващи на първо място когнитивни възможности. Имаме нужда от главен технологичен директор, който да ръководи стратегията ни и да работи по платформата, която ще помогне на клиентите ни да създадат и пуснат приложенията си, каза Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress. - Дмитри има доказан опит в създаването и изпълнението на иновативни стратегии в нови технологични области. Той ще бъде силно допълнение към екипа на Progress в усилията ни да помогнем на нашите клиенти да положат бъдещето на бизнес приложенията си.“

Черевик е сериен предприемач и основател на две успешни технологични стартиращи компании – MightyMeeting, базирана в „облака“ мобилна платформа за съвместна работа, и Infostoria, платформа за съвместна работа и интеграция на съдържание, придобита от FatWire през 2007 г. Черевик е главен технологичен директор на FatWire до придобиването й от Oracle през 2011 г. Той прекарва почти 10 години в софтуерната компания CA, където като вицепрезидент ръководи разработката на нови технологии.

„Знаех, че възможността да се присъединя към Progress беше нещо, което не можех да подмина, каза Дмитри Черевик. - Когнитивните приложения са следващото ниво в постигането на конкурентно предимство и само компаниите, които го достигнат, ще бъдат успешни. Progress има невероятна възможност да демократизира машинното обучение, давайки на всяка организация инструментите, от които се нуждае, за да създаде и пусне когнитивни приложения. Радвам се, че ще помогна тази визия да стане реалност.“

Черевик има богат опит в различни технологични области – мобилни приложения и платформи, облачни услуги, решения за съвместна работа, управление на уеб преживяване и интеграция на бизнес приложения, както и машинно обучение. Той е участвал в разработката на иновативен софтуер, базиран на изкуствен интелект и използван в програми за шах и икономически прогнози. Новият главен технологичен директор на Progress е завършил „Приложна математика и проектиране на интелигентни системи“ в Националния университет за ядрени изследвания в Москва. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X