Кариера

Един от създателите на Start It Smart влиза в Телерик Академия

Computer World

Телерик Академия назначи Петър Шарков за ръководител на младежките си инициативи. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас на инициативата, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.

Петър е съосновател на Start It Smart – една от организациите, подпомагащи развитието на предприемаческата общност в България. Като част от екипа на организацията той е играе важна роля за изграждането на визията и устойчивото ѝ развитие, където инициира и ръководи първия преакселератор в България за начинаещи предприемачи. От 2013 до 2015 г. той е президент на Start It Smart, а от 2015 г. до днес е член на борда.

Петър Шарков

През 2011 г. Петър съосновава компанията за ускорено учене чрез използване на иновативни инструменти - Mind Mapping, лицензирана от създателя на техниката – Тони Бюзан. Има бакалавърска степен по „Приложна математика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Лицензиран обучител е по сугестопедия лично от проф. Д-р Георги Лозанов, който създава този метод за бързо и ефективно учене.

На новата си позиция, Шарков ще ръководи инициaтивите за безплатно обучение по програмиране и дигитални технологии, насочени към деца и ученици от 1 до 12 клас - Училищната Телерик Академия, Детската Телерик Академия, както и съвместната програма с CoderDojo.

„Несъмнено дигиталните технологии трансформират пазара на труда и уменията, необходими за успешна кариерна реализация. Затова с ученическите инициативи на Телерик Академия целим да подготвим следващите поколения за професиите на бъдещето – коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия. – Радвам се, че Петър се присъединява към екипа и общата ни кауза. С негова помощ планираме да развием партньорската си мрежа от училища и преподаватели, както и да достигнем и вдъхновим още повече деца в България да се превърнат от консуматори на технологиите в техни създатели, както и откриватели.”

Шарков е третото ключово назначение в Телерик Академия след отделянето ѝ от Progress като самостоятелна образователна организация в началото на годината. През март към екипа се присъединиха специалистите с дългогодишен опит в областта на маркетинга и комуникациите – Александра Мечкова в ролята на главен директор „Маркетинг“, и Ина Добрилова на позицията мениджър „ПР и маркетинг“.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X